Friday, March 19, 2010

Light my fire

Πατάω τον διακόπτη ν' ανάψει το φως, κάτι κάνω λάθος, κάηκε η λάμπα μήπως;, πρέπει οπωσδήποτε να ανάψει η αναθεματισμένη η λάμπα, ακόμα φοβάμαι το σκοτάδι, όχι όλα τα είδη του, μόνο εκείνο που αναμένεις να χαθεί γρήγορα για να δεις πού βρίσκεσαι κι αυτό επιμένει να σε σφίγγει, τόσο που νιώθεις την ανάσα σου να κόβεται, πατάς ξανά τον διακόπτη πάνω-κάτω, γρήγορα, ψάξε αριστερά για τον άλλο διακόπτη, τα χειρότερά σου όνειρα έρχονται όλα εκείνα τα δευτερόλεπτα που σέρνεις χέρια και δάκτυλα πάνω στον κρύο τοίχο, τα πόδια κολλημμένα κάτω, αν κάνεις ένα βήμα πίσω θα σε αρπάξει ένα χέρι, θα σου κλείσει το στόμα, θα σε τραβήξει κάπου, θα δεις μια μορφή με επικίνδυνα μάτια σαν τον λύκο του παραμυθιού. Ακόμα φοβάσαι κάποια "πρόσωπα" του σκότους. Σήμερα ήθελες να μπεις στο δωμάτιο, να έχουν ανάψει όλες τις λάμπες, να τις έχουν όμως πρώτα αλλάξει, να βγάζουν το πιο δυνατό τους φως, κόσμος να 'ναι γύρω και να γελάει, να πίνει, να φωνάζει, κι ας καπνίζει, να 'ναι όλα λαμπερά, να 'μαστε όλοι μαζί. Να μην με ρωτήσεις τίποτα. Να μην ανησυχήσεις για τίποτα. Ούτε εσύ ούτε κανείς. Να μην με κοιτάξεις με ΄κείνο το ύφος της στέρησης, της θλίψης, του οίκτου, της απορίας. Μόνο να με βλέπεις και να γελάς, να με καμαρώνεις που σου μοιάζω στα καλά σου, να με τραβάς μακριά να μην σου μοιάσω στα στραβά σου. Σήμερα ήθελα να είμαι το επίκεντρό σου, να μιλάς για μένα και να νιώθω τυχερή. Για πολλά περισσότερα απ' όσα μου 'δωσες ή κέρδισα ή μου 'τυχαν. Να ανάψεις το δικό μου φως και να λάμψεις μέσα του. Σήμερα δεν ήθελα να 'μαι μόνη. Ούτε είχα ανάγκη πάλι να μου πεις τι να κάνω. Δεν με ρώτησες ποτέ γιατί είμαι ευτυχισμένη. Μόνο για το αντίθετο με ρωτάς. Δεν ξέρω πώς να σου το πω. Ήθελα φως σήμερα.

10 Comments:

Blogger Caesar said...

Από το σκοτάδι στο φως, από τη λύπη στη χαρά....
ή άλλως πως:

"Come on baby, light my fire
Try to set the night on fire.."
[The Doors]

5:47 PM  
Blogger Ioulita said...

Κι από τον φόβο στο θάρρος Caesar.

11:07 AM  
Blogger ολα θα πανε καλα... said...

Καλησπέρα Ιουλίτα,μετά από αρκετό καιρό.
Από το φόβο στο θάρρος,ναι.Αξίζει η προσπάθεια και το "πέταγμα".Και το φως θα το βρεις πιο γρήγορα βάζοντας εσύ τα δάχτυλα στους διακόπτες να χυθεί το φως στο σπίτι,στα δωμάτια.Μην περιμένεις από αλλού.Αλλού μπορεί να είναι ακόμα βαθύ σκοτάδι.Βγες στο φως,παίρνοντας βέβαια και όλα τα ρίσκα.

5:34 PM  
Blogger Ioulita said...

όλα θα πάνε καλά,
η άνοιξη είναι η καλύτερη αφορμή γι' αυτό, δεν νομίζεις; Σ' ευχαριστώ...

6:40 PM  
Blogger Yannis Petsas said...

Ενδιαφέρον φόβος. Προσπαθώ να θυμηθώ πότε ήταν η τελευταία φορά αλλά δε θυμάμαι. Πάντως σε διαβεβαιώ, δεν κινδυνεύεις.
Καλημέρα, νομίζω πως είναι μια ηλιόλουστη μέρα.

12:44 PM  
Blogger Ioulita said...

Yanni,
καλωσήρθες αυτήν την όντως ηλιόλουστη μέρα. Ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι πώς μπορεί κάποιος να σου διώξει τον φόβο με μια κουβέντα.

12:55 PM  
Blogger Yannis Petsas said...

Αν εννοείς πως το 'κανα εγώ αυτό, δεν ξέρω πώς το 'κανα. Σ' ευχαριστώ πολύ όμως.

1:12 PM  
Blogger Ioulita said...

Yanni,
θα σου πω με σιγουριά την επόμενη φορά που δεν θα ανάψει το φως!

1:24 PM  
Blogger Yannis Petsas said...

Πέρασα να δω τι γίνεται με το φως, φαντάζομαι να το πλήρωσες. Καλή σου μέρα.

6:59 AM  
Blogger Ioulita said...

Διάγω περίοδο φωτός. Μεγάλωσε κι η μέρα πια... Καλησπέρα από μένα!

8:45 PM  

Post a Comment

<< Home